Taal:  

Case study BPA: Grip op leveranciers

Door Team Tradecloud op May 15, 2018 8:03:00 AM

BluePrint Automation (BPA) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovaties in de verpakkingssector. Het bedrijf, opgericht door Bob Prakken in 1980, is door de jaren heen gegroeid naar een leidende positie in ontwerp en fabricage met vestigingen in Woerden, Colonial Heights (Virginia) en Longmont (Colorado). In totaal heeft BPA meer dan 250 medewerkers en een totale jaarlijkse omzet van 60 miljoen euro. Sinds 1980 zijn er meer dan 5000 case packing systemen geleverd over de gehele wereld aan een grote variatie van hoofdzakelijk food industriën. 

Ook begin 2018, het moment waarop we Franc spreken, is er gestage groei. “Zelfs met de voet op de rem groeien we nog met 10 procent per jaar”, aldus Franc.  

Onderwerpen: supply chain portal
Lees verder

Successful Supplier Onboarding  – a key element in creating the digital supply chain

Door Team Tradecloud op May 10, 2018 2:28:39 PM

 

All of the expensive supply chain integration deployments can be in vain if your vendors fail to jump on board with the new process. In other words, the success of your supplier onboarding projects is directly associated with their willingness of your suppliers to participate in the effort and use your chosen system. The only true way to ensuring the success of your new supplier onboarding program is to begin the process with the end in mind. You need to look at how your suppliers interact with your company and offer up solutions that can make their life easier. The key to a successful Supplier Onboarding project is you willingness and ability to make the entire process a win / win for both you and your supplier. Here are some useful tips to help you achieve your supplier onboarding goals more easily:

Lees verder

Machinebouwers focussen op productinnovatie en kostenverlaging

Door Team Tradecloud op May 8, 2018 9:23:00 AM

Onderwerpen: e-procurement
Lees verder

Creating the demand driven manufacturing supply chain (expert sessie 22/ 6)

Door Tonnis de Boer op Apr 30, 2018 9:12:00 AM

Hoe een integraal en modulair verkoop- inkoop- en productieproces zorgt voor meer snelheid en hogere marges

Vrijdagochtend 22 juni 2018
Voor: Directie maakindustrie
Waar: centraal Nederland


In deze ochtend leert u:

Lees verder

Tempress kiest voor Tradecloud

Door Team Tradecloud op Apr 20, 2018 9:02:00 AM


Wij zijn trots dat Tempress, de machinebouwer voor Solar en Semiconductors, heeft gekozen voor het Tradecloud platform om haar leveranciers in binnen- en buitenland te integreren. Via het Tradecloud platform krijgen leveranciers inzage in hun openstaande orders en kunnen deze kunnen bevestigen. De inkooporders komen real time uit het bestaande Dynamics AX systeem en worden door leveranciers online bevestigd op aantal, datum en prijs. Afwijkingen zullen door de inkopers van Tempress beoordeeld worden en daarna automatisch verwerkt worden. Het doel is om op korte termijn de operationele inkoop grotendeels te automatiseren zodat inkopers meer tijd hebben voor strategisch inkopen en het focussen op uitzonderingen.Lees verder

Gericht leveranciers aansturen met de inkoop portfolio matrix van Kraljic

Door Tonnis de Boer op Apr 19, 2018 2:47:00 PM

Peter Kraljic ontwierp in 1983 een matrix, die gebruikt kan worden om het inkoop portfolio van een bedrijf te analyseren. TradeCloud gebruikt deze matrix in de supplier performance KPI’s. Door de inkoop portfolio matrix van Kraljic krijgt een bedrijf inzicht in de werkmethode van de inkoopafdeling en hoe zij hun tijd spenderen aan verschillende producten. Vanuit de inkoop portfolio matrix wordt het voor een bedrijf ook duidelijk, welke artikelen kunnen worden uitbesteed en niet meer besteld hoeven te worden en welke artikelen een bepaald risico met zich meebrengen.
Onderwerpen: inkoop
Lees verder

5 Tips voor het integreren van leveranciers

Door Maria Peters op Apr 17, 2018 9:30:00 AM


Steeds meer bedrijven durven echt data te delen met partners om integreren van leveranciers mogelijk te maken. Door een koppeling te maken tussen toeleveranciers producent enerzijds en klanten anderzijds, is een enorme boost te geven aan de prestaties van alle drie deze partijen.

De natuurlijke rolverdeling in een keten is dat een producent een eerste stap zet en daarna zijn best doet om een overtuigend verhaal te houden over het delen van informatie in de vorm van een project. Wel zijn er wat vuistregels waaraan de betrokken partijen zich moeten houden wil een producent succesvol kunnen koppelen met toeleveranciers en afnemers. Wie het goed aanpakt kan ook snel de vruchten plukken van zijn initiatief. Vooraf goed nadenken over een strategie is noodzakelijk, daarmee zijn namelijk valkuilen te omzeilen.

Lees verder

Flexibel werkkapitaal voor het MKB

Door Team Tradecloud op Apr 1, 2018 3:06:00 PM

"Meld je gratis aan en neem binnen 24 uur geld op"

Ken je InvoiceFinance al? Veel B2B bedrijven gebruiken het om nog harder te kunnen groeien. Super handig.

Lees verder

7 stappen voor eenvoudige onboarding van leveranciers

Door Tom Schellekens op Mar 27, 2018 3:03:00 PM

Je kunt de beste software voor de ketenintegratie met je leveranciers gebruiken maar als zij niet ‘aan boord’ zijn kun je er weinig mee. Een succesvolle digitale samenwerking is afhankelijk van de bereidheid van leveranciers om het systeem actief te gebruiken.

Telkens wanneer je je leveranciers of partners vraagt om hun werkprocessen te wijzigen, kan er weerstand of onzekerheid ontstaan. Maar door een paar eenvoudige stappen die het instapproces van de leverancier gemakkelijk maken kun je het aantal leveranciers die deelnemen en daarmee de effectiviteit van de samenwerking snel verbeteren.

Lees verder

Agrifac Machinery: “Inkoop stuurt nu enkel nog op de afwijkingen”

Door Team Tradecloud op Mar 22, 2018 9:01:00 AM

Op het moment dat we Rick spreken is hij vijf maanden als Supply Chain Specialist werkzaam bij Agrifac. Op de inkoopafdeling van de fabrikant van veldspuiten en bietenrooiers zijn op dat moment in korte tijd nodige veranderingen doorgevoerd. De orderportefeuille is goed gevuld en de ambitie van de directie is om het aantal machines dat de deur uitgaat meer dan te verdubbelen. Voor Rick betekent dit dat hij moeten kunnen rekenen op zijn leveranciers en omgekeerd dat leveranciers kunnen rekenen op de accurate prognoses van Agrifac. Volgens Rick gaat het b2b platform van Tradecloud een belangrijke rol spelen in deze uitdaging.

Onderwerpen: supply chain portal
Lees verder