Taal:  

MKG <> Tradecloud integratie beschikbaar

By Team Tradecloud on 2/14/17 9:01 AM

Wij zijn blij om te kunnen aankondigen dat er vanaf heden een standaard MKG <> Tradecloud beschikbaar is voor leveranciers.

Topics: erp MKG
Continue Reading

Machines meest lucratieve exportproduct

By Tonnis de Boer on 2/12/17 7:01 PM

Machines en machineonderdelen zijn de belangrijkste exportproducten voor Nederland. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de belangrijkste exportgoederen van Nederland in de periode 1995 tot 2015.

Continue Reading

Smart Industry: myth, bust or life changer?

By Ghezal Arian on 1/23/17 9:30 AM


Voor de maakindustrie is Smart Industry absoluut een life changer. De oude manier van werken behoort tot het verleden en dus steken zelfs de achterblijvers energie in het aanpassen van hun organisatie. Slimmer werken is noodzakelijk om te kunnen overleven. De opkomst van allerlei cloudgerelateerde tools en platformen kan daarbij op meerdere manieren enorm helpen. Inzicht in wat zich waar in een keten bevindt neemt toe en dus zijn ook processen van producenten daarop aan te passen. Smart is dus eigenlijk vooral het grijpen van de kansen die er wel degelijk zijn. Innovatief werken, informatie delend, op een duurzame manier produceren, gebruik makend van kennis in je eigen keten en eventueel zelfs ideeën adopteren uit andere ketens. Het open houden van je ogen voor wat er om je heen gebeurt en daar zo goed mogelijk op inspelen. Alleen zo is in elk geval de maakindustrie in staat om te blijven bestaan en te groeien waar mogelijk.

Continue Reading

Royal SMIT Transformers kiest voor Tradecloud

By Team Tradecloud on 1/22/17 6:22 PM


Wij zijn trots dat Royal SMIT Transformers (SGB-SMIT Group) heeft gekozen voor het Tradecloud platform om haar leveranciers in binnen- en buitenland te integreren. Via het Tradecloud platform krijgen leveranciers inzage in hun openstaande orders en kunnen deze kunnen bevestigen. De inkooporders komen real time uit het bestaande SAP systeem en worden door leveranciers online bevestigd op aantal, datum en prijs. Afwijkingen zullen door de inkopers van SMIT beoordeeld worden en daarna automatisch verwerkt worden. Het doel is om op korte termijn de operationele inkoop grotendeels te automatiseren zodat inkopers meer tijd hebben voor strategisch inkopen en het focussen op uitzonderingen.Continue Reading

Tips om je time-to-market te verkorten

By Ghezal Arian on 1/9/17 9:00 AM


Zijn Nederlandse producenten te behoudend ? Wat de huidige markt lijkt nodig te hebben om de time-to-market te verkorten is een nauwere samenwerking tussen engineering, supply chain en leveranciers. Waarom een geïntegreerde keten zo belangrijk is? Frank-Jan Evers, supply chain manager bij BluePrint Automation geeft tips waarom je als producerende onderneming een geïntegreerde keten moet willen hebben.

Topics: SCM
Continue Reading

Frencken Mechatronics kiest voor Tradecloud

By Team Tradecloud on 12/27/16 9:01 AM


Wij zijn trots dat Frencken heeft gekozen voor Tradecloud om haar leveranciers te integreren. Via het Tradecloud platform zullen leveranciers inzage krijgen in hun openstaande orders en deze kunnen bevestigen. De inkooporders komen real time uit het bestaande ERP systeem (Glovia) van Frencken en worden door leveranciers online bevestigd op aantal, datum en prijs. Afwijkingen zullen door de inkopers van Frencken beoordeeld worden en daarna automatisch verwerkt worden. Het doel is om op korte termijn de operationele inkoop grotendeels te automatiseren zodat inkopers meer tijd hebben voor strategisch inkopen en het focussen op uitzonderingen.


Continue Reading

Wabco integreert klanten via Tradecloud

By Team Tradecloud on 12/23/16 1:59 PM


 

Wij zijn trots dat Wabco is gestart om aan te sluiten als leverancier op het Tradecloud supply chain platform.

Wabco zal via het Tradecloud platform de operationele processen met haar klanten real time integreren waardoor er sneller en effectiever samengewerkt kan worden. Inkooporders van klanten zullen direct geimporteerd worden als verkooporders in het SAP systeem van Wabco waardoor er veel minder order handling is, maar bovenal een veel beter inzicht in de status van bestellingen en leveringen.

 

Door 1 x aan te sluiten op het Tradecloud platform hebben inkopers & leveranciers toegang tot alle B2B bedrijven in het netwerk (n:n).  

Continue Reading

Intern is het op orde, nu onze leveranciers nog

By Ghezal Arian on 12/22/16 9:30 AM


Veel productiebedrijven hebben inmiddels hun interne automatisering op orde. Maar hoe zit dat in de logistieke keten? Bedrijven opereren niet stand alone, maar werken letterlijk als een schakel in die keten. Van bedrijven die het eindproduct aan de klant leveren, via toeleveranciers en groothandels van specifieke componenten, tot producenten van onderdelen. Ze voegen allemaal waarde toe aan het eindproduct, en optimale communicatie is daarbij cruciaal. Veel administratieve handelingen zijn een verspilling.

Continue Reading

EDI of een B2B Portal?

By Ghezal Arian on 12/12/16 9:00 AM


Veel bedrijven overwegen het gebruik van een B2B portal of EDI oplossing, maar wat zijn de verschillen en welke keuze kun je in welke situatie het beste maken?

Topics: SCM B2B inkoop
Continue Reading

Tradecloud B2B netwerk groeit snel [updated]

By Team Tradecloud on 12/10/16 7:13 AM

28.325 bedrijven in het netwerk = snel bestaande leveranciers & klanten integreren


[Update]
Recent weer twee belangrijke leveranciers aangesloten:
- Schaeffler group
- Wabco

Het Tradecloud netwerk groeit snel. Op dit moment zitten er totaal 28.325 bedrijven in het netwerk die op een of andere manier zaken met elkaar doen. We zien dat er steeds meer overlap in het netwerk ontstaat, dit zijn dus bedrijven die met meer dan één partij binnen netwerk zakendoen en waar dus ook de waarde van het platform steeds groter voor wordt.

Tradecloud zal de komende tijd fors investeren om 'key suppliers' voor het platform te interesseren zodat het voor inkopers vervolgens weer interessanter wordt om mee te doen. Hierdoor ontstaat een versterkend netwerkeffect.
Voorbeelden van recent aangesloten 'key suppliers' zijn bijvoorbeeld ERIKS, Festo, ES Elektro, Hella en Solar. 

Ons doel: Het leidende platform leveren waarmee inkopers & verkopers hun processen 'zero touch' kunnen afhandelen en waarmee supply chains voorspelbaarder worden.

Continue Reading