Taal:  

Nieuw: whitepaper "Stoppen met inkopen en focussen op de uitzonderingen"

Door Tom Schellekens op Dec 21, 2017 12:52:00 AM

De rol van inkoop en supply chain specialisten richt zich allang niet meer om het kopen van de goedkoopste producten bij de beste leveranciers. De inkoper die in staat is om de juiste informatie samen te brengen, te analyseren en patronen kan herkennen, gaat echte waarde toevoegen.

Lees verder

Wij passen onze prijzen aan per 1 januari 2018

Door Tonnis de Boer op Dec 19, 2017 9:04:19 PM

Tradecloud past de prijzen van haar abonnementen aan zodat ze beter aansluiten bij de waarde die klanten uit Tradecloud halen en om ruimte te maken voor de ontwikkeling van nieuwe features. Het gaat hierbij om het voortzetten van investeringen in de schaalbaarheid van het platform, het aansluiten van grote leveranciers en functionaliteit die helpt om nog meer te focussen op uitzonderingen.

Lees verder

Tradecloud lanceert open supply chain netwerk voor de industrie

Door Tom Schellekens op Dec 14, 2017 10:00:00 AM

Vanwege snelle groei van het bestaande supply chain netwerk in de industriële sector zal Tradecloud vanaf 2018 haar aanbod ingrijpend uitbreiden. Het b2b netwerk dat wordt gebruikt door onder andere ERIKS, Bosch, Nooteboom, Van Egmond en Quooker wordt dan direct toegankelijk voor álle toeleveranciers en inkopers in de industrie. Dit vormt een unieke kans voor de industrie om handmatige processen te automatiseren, meer te verkopen en te focussen op uitzonderingen.

Lees verder

Overbodige werkzaamheden en de beschikbaarheid van data waar jij en je leveranciers meer mee kunnen doen

Door Tom Schellekens op Nov 28, 2017 4:17:09 PM

Voortman Steel Machinery in Rijssen ontwerpt, ontwikkelt en vervaardigt al 45 jaar machines voor de profiel- en plaatbewerkende industrie. Met internationale dochterondernemingen, verantwoordelijk voor verkoop en service, zijn ze wereldwijd een erkende leverancier met ruim duizend geïnstalleerde systemen. Door continu aandacht te schenken aan de ontwikkeling van nieuwe producten en het doorontwikkelen van het machineprogramma is Voortman toonaangevend in de diverse staalgerelateerde branches.

Lees verder

Stop met digitaliseren van papieren processen

Door Tonnis de Boer op Nov 28, 2017 9:01:00 AM

Bedrijven die echt bezig zijn met een digitale transformatie begrijpen dat de toekomst niet in ligt in het automatiseren van traditionele processen. Het lastige is dat we midden in het automatiseren van die processen zitten. Er is nog heel veel te doen. Zelfs het het handsfree uitwisselen van orders ( een doel uit de 90'er jaren) is nog steeds beperkt. Bedrijven die deze processen ge-outsourced hebben zijn er over het algemeen op achteruit gegaan omdat ze verder van hun leveranciers en/of klanten komen af te staan. 

Lees verder

De top 10 supply chain skills voor 2018

Door Tom Schellekens op Nov 16, 2017 10:30:00 AM

Er zijn tegenwoordig veel opwindende ontwikkelingen in de technologie! De verspreiding van Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI), machine learning, robotica, industrie 4.0, big data & analytics en digitalisering zijn thema's die staan voor revolutionaire veranderingen.

Lees verder

Quooker had tools nodig om grip te krijgen op orderprocessen

Door Tom Schellekens op Oct 25, 2017 2:09:15 PM

‘Quooker groeit extreem snel, elk jaar is de omzetgroei zo’n 30 procent. Met zo’n snelle groei wordt de communicatie met onze leveranciers steeds belangrijker', vertelt Tom 't Lam, Supply Chain Consultant bij Quooker. Ook is een voorspelbare levertijd essentieel. 'Als er een leadtime wordt afgegeven door een leverancier moeten we er écht van op aan kunnen zodat we onze voorraadpositie en de productieplanning goed kunnen managen. Om de groei bij te houden in de productie hadden we e-procurement tools nodig voor ketenintegratie'.

Onderwerpen: e-procurement
Lees verder

Leerzame productsessie met klanten

Door Tom Schellekens op Oct 24, 2017 5:16:42 PM

Op vrijdag 20 september ontvingen wij een aantal klanten bij YES!Delft. Het doel van de sessie was  om nieuwe functionaliteiten van het e-procurement platform te bespreken. Het was nuttig om vanuit de klanten de ervaringen met het gebruik van Tradecloud te horen. Dat leverde goede discussies op binnen de groep, want bij elk bedrijf zijn in- en verkoopprocessen anders ingericht.  Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere forecasts, shipments, workflow, activity stream en de productcatalogus. 

Lees verder

Snijtech automatiseert orderprocessen met Tradecloud

Door Tom Schellekens op Oct 23, 2017 12:48:10 PM

Snijtech uit Joure is een prominente toeleverancier voor de Nederlandse jachtbouw, scheepsbouw, machinebouw en apparatenbouw. Er is besloten om de processen rondom verkooporders te verbeteren met het Tradecloud platform. Jan Zwart, Account Manager bij Snijtech vertelt: 

'Een van onze klanten, Nooteboom Trailers uit Wijchen, maakte ons bewust van het bestaan van het supply chain portal van Tradedcloud. Nooteboom werkt al langer met dit SaaS-portal en gebruikt het om inkooporders vanuit hun ERP-pakket geautomatiseerd door te zenden naar leveranciers. Ook wij werden gevraagd om ons als leverancier aan te sluiten op Tradecloud B2B netwerk. Nooteboom is zeer gedreven in het integreren van de supply chain en het uitbannen van handmatige werkzaamheden. Bij Snijtech draaien we nu één maand met Tradecloud en ik kan zeggen dat het eenvoudig werkt en overzichtelijk in elkaar zit. Handig is dat we ook alle technische tekeningen aan orderregels kunnen koppelen. E-mailen en bellen over orders is overigens niet meer nodig, want je communiceert met elkaar in het portal.

Lees verder

De best genetwerkte fabriek staat in Nederland

Door Tonnis de Boer op Oct 20, 2017 7:01:00 AM

Digitaal samenwerken in de keten is een van de doelen van Smart Industry. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het koppelen van ict-systemen tussen bedrijven is meestal niet eenvoudig. De huidige praktijk is dat veel bedrijven dit oplossen met handwerk: medewerkers typen informatie uit een binnengekomen order over in het eigen systeem. In het Fieldlab Smart Connected Supplier Network werkt Tradecloud aan oplossingen hiervoor. Naar schatting kan een veilige, efficiënte uitwisseling van data tussen industriële partners tot wel twintig procent schelen in kosten en fouten. 

Onderwerpen: smartindustry
Lees verder