Taal:  

Snijtech automatiseert orderprocessen met Tradecloud

Door Tom Schellekens op Oct 23, 2017 12:48:10 PM

Snijtech uit Joure is een prominente toeleverancier voor de Nederlandse jachtbouw, scheepsbouw, machinebouw en apparatenbouw. Er is besloten om de processen rondom verkooporders te verbeteren met het Tradecloud platform. Jan Zwart, Account Manager bij Snijtech vertelt: 

'Een van onze klanten, Nooteboom Trailers uit Wijchen, maakte ons bewust van het bestaan van het supply chain portal van Tradedcloud. Nooteboom werkt al langer met dit SaaS-portal en gebruikt het om inkooporders vanuit hun ERP-pakket geautomatiseerd door te zenden naar leveranciers. Ook wij werden gevraagd om ons als leverancier aan te sluiten op Tradecloud B2B netwerk. Nooteboom is zeer gedreven in het integreren van de supply chain en het uitbannen van handmatige werkzaamheden. Bij Snijtech draaien we nu één maand met Tradecloud en ik kan zeggen dat het eenvoudig werkt en overzichtelijk in elkaar zit. Handig is dat we ook alle technische tekeningen aan orderregels kunnen koppelen. E-mailen en bellen over orders is overigens niet meer nodig, want je communiceert met elkaar in het portal.

Lees verder

De best genetwerkte fabriek staat in Nederland

Door Tonnis de Boer op Oct 20, 2017 7:01:00 AM

Digitaal samenwerken in de keten is een van de doelen van Smart Industry. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het koppelen van ict-systemen tussen bedrijven is meestal niet eenvoudig. De huidige praktijk is dat veel bedrijven dit oplossen met handwerk: medewerkers typen informatie uit een binnengekomen order over in het eigen systeem. In het Fieldlab Smart Connected Supplier Network werkt Tradecloud aan oplossingen hiervoor. Naar schatting kan een veilige, efficiënte uitwisseling van data tussen industriële partners tot wel twintig procent schelen in kosten en fouten. 

Onderwerpen: smartindustry
Lees verder

5 Tips voor het succesvol integreren van leveranciers

Door Team Tradecloud op Oct 17, 2017 8:01:00 AM

De grootste succesfactor voor supply chain integratie is niet de software, ook niet de standaarden, maar leveranciers onboarding. Als je onboarding van leveranciers succesvol uitvoert is de kans op succes vele malen groter. Het gebeurt vaak dat bedrijven investeren in een (maatwerk) oplossing of 'portaltje' voor het elektronisch uitwisselen van orders, maar dat het daadwerkelijk gebruik ervan tegenvalt. De reden is dat het in de praktijk moeilijk is om grote aantallen leveranciers aan te sluiten.
Hierbij 5 tips voor succesvolle leverancier onboarding:

Lees verder

Van Raam automatiseert operationele inkoop

Door Team Tradecloud op Oct 10, 2017 7:29:00 AM

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, rolstoeltransportfietsen, en lage instapfietsen ofwel comfortfietsen. De Van Raam fietsen zijn allemaal ook als elektrische fiets leverbaar.  

Lees verder

Supply chain integratie in de cloud: kortere doorlooptijden

Door Tom Schellekens op Sep 8, 2017 4:40:45 PM

Veel bedrijven zijn nog nog aangewezen op e-mail, telefoon en Excelsheets om met hun leveranciers te communiceren. Andere bedrijven gebruiken EDI (Electronic Data Interchange) om hun orderstroom te automatiseren. Maar er is nu een betere manier.

Lees verder

Tradecloud B2B netwerk groeit snel [updated]

Door Team Tradecloud op Aug 23, 2017 8:13:00 AM

Bestaand netwerk van bedrijven zorgt voor snelle integratie van leveranciers met klanten


[Update]

Het Tradecloud netwerk groeit snel. Op dit moment zitten er totaal meer dan 30.000 bedrijven in het netwerk die op een of andere manier zaken met elkaar doen. We zien dat er steeds meer overlap in het netwerk ontstaat, dit zijn dus bedrijven die met meer dan één partij binnen netwerk zakendoen en waar dus ook de waarde van het platform steeds groter voor wordt.

Tradecloud zal de komende tijd fors investeren om 'key suppliers' voor het platform te interesseren zodat het voor inkopers vervolgens weer interessanter wordt om mee te doen. Hierdoor ontstaat een versterkend netwerkeffect.
Voorbeelden van recent aangesloten 'key suppliers' zijn bijvoorbeeld Bosch Rexroth, Fabory, Van Egmond, ERIKS, Festo, ES Elektro, Hella en Solar. 

Ons doel: Het leidende platform leveren waarmee inkopers & verkopers hun processen 'zero touch' kunnen afhandelen en waarmee supply chains voorspelbaarder worden.

Lees verder

Stop met digitaliseren van papieren processen

Door Tonnis de Boer op Aug 22, 2017 9:01:00 AM

Bedrijven die echt bezig zijn met een digitale transformatie begrijpen dat de toekomst niet in ligt in het automatiseren van traditionele processen. Het lastige is dat we midden in het automatiseren van die processen zitten. Er is nog heel veel te doen. Zelfs het het handsfree uitwisselen van orders ( een doel uit de 90'er jaren) is nog steeds beperkt. Bedrijven die deze processen ge-outsourced hebben zijn er over het algemeen op achteruit gegaan omdat ze verder van hun leveranciers en/of klanten komen af te staan. 

Lees verder

Product update: Metrics voor order volume

Door Maria Peters op Aug 15, 2017 2:12:00 PM

In de afgelopen release hebben we real time metrics toegevoegd voor orderwaarde en ordervolume. Zo kun je snel zien welke trends er zijn voor de totale supply chain en per leverancier.

Onderwerpen: supply chain metrics
Lees verder

Nooteboom pioniert met Tradecloud supply chain platform

Door Maria Peters op Jul 21, 2017 9:00:00 AM

Lees verder

Tradecloud groeit 100% in eerste helft 2017

Door Tonnis de Boer op Jun 30, 2017 8:50:17 AM

Afgelopen half jaar hebben de Tradecloud gebruikers op het platform net zoveel transacties gedaan als in heel 2016. Hiermee zijn we ruim onderweg naar meer dan 100% groei dit jaar.

Onderwerpen: B2B
Lees verder