Taal:  

Aanbieding: Tradecloud KickStarter

Door Team Tradecloud op Mar 12, 2018 1:53:00 PM

Het gaat goed met de economie en je hebt het druk met de dagelijkse operatie. Hierdoor dreig je vast te lopen met de orderadministratie terwijl je juist nu zou moeten werken aan supply chain optimalisatie. 
Voor inkopers en supply chain managers hebben we nu een speciale aanbieding om snel en eenvoudig te beginnen met het automatisch delen van orders met leveranciers en het verwerken van bevestigingen direct in je eigen ERP systeem. Hiermee worden handmatige handelingen grotendeels voorkomen en heb je veel meer inzage in je supply chain. Inkoop kan zich nu gaan richten op verbeteringen en uitzonderingen i.p.v. op het overtypen van orders. Tradecloud kan je helpen om in een korte tijd aan te tonen dat hiermee aanzienlijke verbeteringen te realiseren zijn en daarna kun je uitbreiden met meer leveranciers of met andere processen.

Lees verder

"We willen een scherp zicht op de uitzonderingen. De rest moet uit zichzelf goed lopen."

Door Tom Schellekens op Feb 20, 2018 4:13:44 PM

Eric Blokvoord is als Purchase Manager verantwoordelijk voor de inkoop. Hij stelt dat zij ongeveer 20.000 inkooporders per jaar hebben en meer dan 100.000 orderregels. “Om dat beter te kunnen managen wilden we het operationele inkoopproces veel transparanter maken met als doel onze  focus daar te hebben waar deze benodigd is, namelijk de afwijkingen. Door gebruik te maken van de technische mogelijkheden hebben we een groot deel van het traditionele operationele inkoopproces kunnen automatiseren. Hierdoor werken wij op een efficiëntere manier samen met onze leveranciers en kunnen daarbij de aandacht verleggen naar de zaken waar de uitzonderingen of urgentie zit in de logistieke keten. Ik merk dat mijn vakgenoten in deze sector allemaal tegen min of meer dezelfde zaken aanlopen: overal heb je te maken met feitelijk overbodige inkoopwerkzaamheden. Verder kun je de samenwerking met leveranciers verbeteren door slimmer om te gaan met de beschikbare data.”

Lees verder

Het is een spannende tijd om deel uit te maken van supply chain 4.0

Door Tom Schellekens op Feb 13, 2018 10:00:00 AM

Nieuwe technologie jaagt veranderingen aan. Elk bedrijf, elke branche en elk individu zal zowel persoonlijk als professioneel worden beïnvloed. Supply chain professionals zullen hun vaardigheden dan ook moeten uitbreiden met een aantal nieuwe skills. Nieuwe technologie zal een volledig geïntegreerde toeleveringsketen bevorderen. De gevolgen daarvan zijn een betere end-to-end besluitvorming en no touch ordermanagement en -planning. Op een meer strategisch niveau zal dit leiden tot verbeteringen in productiviteit, winstgevendheid en time-to-market. Dit is hét moment om kennis te maken met de digitale supply chain van de toekomst: supply chain 4.0!

Bron: supplychaingamechanger.com

Lees verder

Open supply chain netwerk moet datadelen in industrie stimuleren

Door Tonnis de Boer op Feb 6, 2018 9:01:00 AM

Bron: Interview Logistiek.nl

Slechts tien tot vijftien procent van de bedrijven in de industrie doet ’iets’ om data makkelijker
met ketenpartners uit te wisselen. Nu de economie aantrekt zou Tonnis de Boer, directeur van
Tradecloud, graag zien dat bedrijven in deze sector investeren in procesinnovatie in plaats van het reduceren van kosten. Het doel hierbij is om nu, maar ook straks als het weer wat minder gaat, flexibeler te kunnen reageren op de markt. De Boer: “Het openstellen van het bestaande
Tradecloud supply chain netwerk kan daaraan bijdragen. Bedrijven laten nog te vaak de kans liggen om data-uitwisseling met partners efficiënt af te handelen en zo hun supply chain voorspelbaarder te maken.”

Lees verder

Bedrijfsdata opslaan: hoe veilig is de cloud?

Door Tom Schellekens op Feb 6, 2018 9:00:00 AM

Als het gaat om vertrouwelijkheid zijn er twee zaken die goed in het achterhoofd moeten worden gehouden, stelt Erik Remmelzwaal, oprichter van IT-security specialist DearBytes, tegenwoordig onderdeel van KPN. ‘Veel cloudleveranciers hebben hun beveiliging goed op orde, beter dan de gemiddelde organisatie zelf kan regelen. Tegelijkertijd is de wet- en regelgeving op dit gebied nog in ontwikkeling.’ Voordat een organisatie (persoons) gegevens in de cloud plaatst, is het handig om de data te classificeren. ‘Het kan verstandig zijn om vertrouwelijke en privacygevoelige informatie nog niet in een publieke cloud te plaatsen, totdat je zeker weet dat de cloudleverancier op de juiste manier omgaat met de vereisten uit wet- en regelgeving.’ Hij doelt op de nieuwe Europese wetgeving (General Data Protection Regulation, red.) die in mei volgend jaar van kracht wordt.
Lees verder

Meebouwen aan de fabriek van de toekomst

Door Tom Schellekens op Feb 1, 2018 11:00:00 AM

Op 26 januari vond in het Conference Center op de High Tech Campus in Eindhoven de kick-off plaats van het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. Nadat Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Bert Pauli in het auditorium het officiële startsein had gegeven, was het de beurt aan de bedrijven en projectleiders van de innovatieprojecten. Tradecloud is één van de deelnemende bedrijven. Door middel van korte pitches werden de ambities, activiteiten en faciliteiten toegelicht die via deze unieke samenwerking worden gerealiseerd, met als landingsplaats de Brainport Industries Campus.

Het innovatieprogramma heeft als doel om slimme innovatie- en productiefaciliteiten te ontwikkelen, gebruikmakend van én toegespitst op de nieuwste technologieën, en deze toegankelijk te maken voor de gehele sector. Een versnelde overgang naar een ‘slimme industrie’ wordt zo gerealiseerd door samenwerking in de high tech waardeketen. Het programma bestaat uit 7 projecten gericht op de thema’s robottechnieken, digitale informatie-uitwisseling, multi-materiaal 3D printen, industrieel metaalprinten, high tech software, techniek vakopleidingen en geavanceerde productie logistiek. Bij het programma zijn in totaal zo’n 75 bedrijven en 6 onderwijs- en kennisinstellingen aangesloten.

Lees verder

MKG/ Tradecloud integratie beschikbaar via Supplydrive

Door Team Tradecloud op Feb 1, 2018 9:01:00 AM

Wij zijn blij om te kunnen aankondigen dat er vanaf heden een standaard MKG <> Tradecloud beschikbaar is voor leveranciers op het Tradecloud platform.

Onderwerpen: erp MKG
Lees verder

Waar is de supply chain management data? hint: niet binnen de muren van je bedrijf

Door Tom Schellekens op Jan 25, 2018 11:55:01 AM

Het perspectief tussen ERP-systemen en SCM-systemen is fundamenteel verschillend. Als het gaat om de toeleveringsketen, dan bevindt ongeveer 80% van de gegevens die je effectief zou moeten beheren buiten de muren van de organisatie. Een toenemend aantal bedrijven heeft het intern prima op orde, maar het inzicht buiten de muren van de organisatie laat te wensen over. Wij beschreven dit thema al eens in een eerdere blogpost. Die data is in handen van leveranciers, serviceproviders, vervoerders, magazijnen, enzovoort. De traditionele focus van ERP-software ligt op het beheer van activiteiten en het vergroten van de zichtbaarheid binnen de onderneming. Dat komt niet overeen met de realiteit waarmee de meeste internationale bedrijven te maken hebben.

Lees verder

Van Egmond Groep integreert met machinebouwers via Tradecloud

Door Tom Schellekens op Jan 24, 2018 2:08:37 PM

Van Egmond Groep bestaat al meer dan 80 jaar en is één van de oudste elektrotechnische groothandels van ons land. Het bedrijf levert componenten voor industriële automatisering en -aandrijving. Met de onderdelen en halffabrikaten van Van Egmond Groep kunnen OEM’ers en maakindustrie machines assembleren. 

Onderwerpen: supply chain portal
Lees verder

Verleden, heden en toekomst supply chain management

Door Team Tradecloud op Jan 3, 2018 9:00:00 AM

Publicatie: Prof. Jack AA van der Veen

Eén van de meest in het oog springende ontwikkelingen in de afgelopen 40 jaar is ongetwijfeld de opkomst van het vakgebied Supply Chain Management (ketenmanagement, verder afgekort als SCM). Kort en goed is het achterliggende gedachtegoed dat producten en diensten worden voortgebracht door een keten van autonome organisaties die aan elkaar en uiteindelijk aan de consument leveren; “van grond tot mond”, “van veld tot vaas”, “van koetje tot toetje” en “van korrel tot borrel”. Het vakgebied SCM betreft het op effectieve en efficiënte wijze managen van de gehele voortbrengingsketen. Oftewel het juiste product van de juiste kwaliteit op de juiste plaats op het juiste moment tegen de juiste (minimale) kosten.

In wezen is SCM niet echt een nieuw fenomeen; immers ketens zijn zo oud als de mensheid zelf en als die ketens er zijn dan zullen ze ook moeten worden gemanaged. Toch is het vakgebied SCM relatief jong en zitten we in het midden van een stormachtige ontwikkeling. In dit artikel wordt achtereenvolgens ingegaan op de reden waarom SCM juist in dit tijdsgewricht tot ontwikkeling is gekomen, op de oorsprong en vroege ontwikkeling van het vakgebied, op de verschillen en overeenkomsten tussen SCM en Logistiek, op de hedendaagse stand van SCM zaken en op hoe SCM zich verder zou kunnen ontwikkelen in dit decennium.

Onderwerpen: Jack van der Veen SCM
Lees verder